Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер

ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ 2022 програма

САБОТА, 5 февруари 2022 година
11:45 часот
Изложба на ликовни дела од колекцијата на НУЦК Охрид
Место: Изложбен салон
12:00 часот
Свеченост посветена на лауреатот награда ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
-Настап на хорот при НУЦК “Григор Прличев”- Охрид
*1762 лето
-Обраќање на претставник од НУЦК “Григор Прличев”- Охрид
-Обраќање на претставник од Општина Охрид
-Претставување на наградената поема “ЦВЕТКО”
-Артистичка изведба на поемата “ЦВЕТКО”
-Врачување на Повелбата за најдобра поема за 2021
-Свечено обраќање на лауреатот Трајче Кацаров

Место: НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид, мала сала!
Согласно здравствени протоколи за заштита од корана вирусот!


Share/Save/Bookmark