Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер

Меѓународната и Македонската порака по повод Светскиот ден на Театарот

Споделуваме информации за авторите на меѓународната и македонската порака по повод Светскиот ден на Театарот – 27 март 2022 година.

Питер Селерс (САД) – режисер на театарски претстави и опери;
програмски директор на фестивали

Д-р Ана Стојаноска (Македонија) – театролог, професор на ФДУ Скопје, писателка)

Повеќе информации во прилог,

YouTube (видео читање на Ана Стојаноска).
https://www.youtube.com/watch?v=a-77-gfPJ6M&t=13s

YouTube (Симона Димковска (актерка и културен активист) ја чита
светската порака на Питер Селерс на македонски јазик).
https://www.youtube.com/watch?v=EXwuKJfhYSA&t=1s

 

Share/Save/Bookmark