Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
ПРЕМИЕРА "ДУХ" Режија Сашо Миленковски

ПРЕМИЕРА "ДУХ" Режија Сашо Миленковски

10 ГОДИНИ ОХРИДСКИ ТЕАТАР
„ДУХ“ – ДЕЈАН ДУКОВСКИ
Режија: Сашо Миленковски
Директор: Горан Симоноски

ПРЕМИЕРА “ДУХ”, САБОТА 02.10.2021 година, почеток 20.00 часот, цена на карта 250 денари, МАЛА САЛА!
РЕПРИЗА “ДУХ”, НЕДЕЛА 03.10.2021 година, почеток 20.00 часот, цена на карта 250 денари, МАЛА САЛА!

Играат:
Горан Стојаноски
Јовица Михајловски
Верица Недеска
Стрезо Стаматовски
Биљана Билаловиќ Вељаноска
Адријана Билаловиќ Тодороска
Елизабета Стефановска
Павел Маслов
Филип Кипровски
Митко Серафимоски

Сценогафија и костимографија: Владимир Симоноски
Ко-автор за музика: Александар Гулевски
Диригент: Бурим Хидри
Кореограф: Татјана Узуноска Тренеска

Инспициент: Филип Ангеличин – Жура
Стручен соработник за култура: Зоран Левески
Светло мајстор: Борис Велјаноски
Тон: Митко Серафимоски
Гардероба: Линдита Мерко, Деса Лазороска
Реквизита:  Маријана Николоска, Соња Крстаноска
Сценски декоратери: Кире Ангелоски, Даниел Андрески,
Горан Георгиески, Ѓоко Китоски
Техничар на светло: Гоце Наумоск

Картите по цена од 250 денари ќе бидат пуштени во продажба од утре (четврток) на билетарата при НУЦК "Григор Прличев" - Охрид. Телефон за резервации 046/261-063, 075/283-066.

За влез потребно е да поседувате и приложите еден од следниве документи:
-сертификат/потврда за извршена имунизација (вакцинација) од вирусот SARS-CoV-2, односно примена најмалку прва доза на вакцина против заразната болест COVID-19 и
-сертификат/потврда за прележан COVID-19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето.
-сертификатот/потврдата не се однесува за лица под 18 годишна возраст.

 

Share/Save/Bookmark