Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
33. ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2021

33. ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2021

ПРОГРАМА:
1.Градски хор Вокс Лихнидос - Охрид
- Дај Дуни
-Елено ќерко
2.КУД Рацин - Кичево
- Нико Нико Меанџико
- Саноќ ле Наде
- Седнав да вечерам
3.Вокално Инструметална група Акустико -Кавадарци
- Во ноќта тивка
- Моме тиквешанче
-Тури Пацо
4.КУД  Илинден -Битола
-Сценка Адаптација - Битолски градски игри
со ора и песните - пилето ми пее - Ацано млада невесто
- Ми е мерак да си умрам Гени Мале
5.ЗГ Градски хор Штип  2019 - Штип
- Мојата Серенада
- Дончо Штипјанчето
- Ново Село кај П'џите
6.КУД  Пере Тошев - Прилеп
- Што ми е мило мило ем драго
- Праша ли Тинке мајка ти
- Мори чупи Костурчанки
7.Вокално инструментален состав Распеани Радовишани - Радовиш
- На градот мој на Радовиш
- На срце ми... На срце ми....
- Сите се мене запејте
8.ФA  Бисери  - Охрид
- Сношти поминав заминав
- Давај ме мила мамо
- Софиско оро

НАСТАНОТ   ГО   ОРГАНИЗИРА  НУ ЦЕНТАР   ЗА   КУЛТУРА   „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ - ОХРИД  НА  ОТВОРЕНО,  ПРЕД ПЛАТОТО НА  ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА СОГЛАСНО   ЗДРАВСТВЕНИТЕ ПРЕПОРАКИ И ПРОТОКОЛИТЕ   ЗА   ОРГАНИЗАЦИЈА   НА   ЈАВНИ   НАСТАНИ   ЗА ЗАШТИТА ОД КОРОНА ВИРУСОТ.

Место: НУ Центар за култура “Григор Прличев”-Охрид, пред платото, почеток 19.00 часот, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

Share/Save/Bookmark