Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ програма

ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ програма

ПЕТОК, 5 февруари 2021 година

11:45 часот
Изложба на ликовни дела од колекцијата на НУЦК Охрид
Место: Изложбен салон

12:00 часот
Свеченост посветена на лауреатот награда ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
-Настап на хорот при НУЦК “Григор Прличев”- Охрид
*1762 лето
-Обраќање на претставник од НУЦК “Григор Прличев”- Охрид
-Обраќање на претставник од Општина Охрид
-Претставување на наградената поема за 2020 година “Капетаните”
-Артистичка изведба на поемата “Капетаните”
-Врачување на Повелбата за најдобра поема за 2020 година
-Свечено обраќање на лауреатот Лилјана Пандева

Место: НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид, мала сала,
согласно здравствените протоколи за заштита од корона вирусот.

Share/Save/Bookmark