Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Премиера на претстава "Сопружници" - Вуди Ален

Премиера на претстава "Сопружници" - Вуди Ален

НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид / Народен Театар Охрид

ПРЕМИЕРА “Сопружници” – Вуди Ален,
Режија: Драгана Таневска
Директор, Горан Симоноски

Играат:
Гејб - Ивица Цонев
Џуди - Елизабета Стефановска
Џек - Никола Тодороски
Сали - Адријана Билаловиќ Тодороска
Мајкл - Филип Кипровски
Сценограф – Борис Далчев, Ванчо Василев
Костимограф - Ванчо Василев
Инспициент - Филип Ангеличин – Жура
Светло - Борис Велјаноски
Тон - Митко Серафимоски
Избор на музика – Драгана Таневска
Дизајн на плакат – Борис Далчев
Гардеробери - Линдита Мерко, Деса Лазороска
Реквизитери - Соња Крстаноска, Маријана Николоска
Сценски декоратери – Кире Ангелоски, Горан Георгиески, Ѓоко Китоски, Даниел Андрески

“Сопружници” претставува песимистичко гледиште за романтичната љубов и бракот. Хуморот во претствата произлегува од реалноста на ситуациите. Ликовите не можат да ги надвладеат своите слабости и желби и затоа влегувааат во апсурдни ситуации кои се комични. Тоа пак, од друга страна е и специфичноста на хуморот на Вуди Ален, кој многу мудро и реално ги анализира ситуациите и карактерите. – Драгана Таневска

ПРЕМИЕРА, сабота 12.12.2020 година, почеток 18:00 часот.


Share/Save/Bookmark