Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
32. ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2020

32. ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2020

18-ти СЕПТЕМВРИ  (ПЕТОК) 2020
ПРОГРАМА:
– ГРАДСКИ ХОР – ВОКС ЛИХНИДОС – ОХРИД
1. ЕЛЕНО ЌЕРКО
2. ОЈ ТИ МОМЕ ОХРИЃАНЧЕ
– КУД – ПЕРЕ ТОШЕВ – ПРИЛЕП
1.ПРОМЕНИСЕ СУТЕ
2.ПРАША ЛИ ТИНКЕ МАЈКАТИ
3.НЕМАМ МИЛО НЕМАМ ДРАГО
– ЗГ  ГРАДСКИ ХОР 2019 – ШТИП
1. МОРЕ СОКОЛ ПИЕ ВОДА НА ВАРДАРОТ
2. КАКВА ПЕСНА ДА ЗАПЕАМ
3. ТРЕНДАФИЛЧЕТО КАРАНФИЛЧЕТО
– КУД НИКОЛА БАДЕВ – КАВАДАРЦИ
1. ТРГНАЛО МОМЕ
2. ПОМОРЕ СЕ СКИТАМ
3. ОЈ ТИ МОМЕ ЛУДО ЛИ СИ
– ТАМБУРАШКИ ОРКЕСТАР СЕРЕНАДА – ТЕТОВО
1. ТЕТОВО
2. СРЦЕ МЕ БОЛИ ЗА ТРПАНА
3. БЛАГУНО ДЕЈЧЕ – СО СПЛЕТ МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ
– КУД  ИЛИНДЕН – СТРУГА
1. ИЗЛЕГЛА ЕВДА НИЗ ЧАРШИЈА
2. НА СТРУГА ДУЌАН ДА ИМАМ
3. БОЛНО ЛЕЖИ ВИТЕТО БЕЛЕВО
– РАСПЕАНИ ГЕВГЕЛИЧАНИ – ГЕВГЕЛИЈА
1. НЕ СЕ ФАЌАЈ ДОНЕ ДОНКЕ
2. БРАЛА МОМА КАПИНИ
3. ЦВЕТА МОМА УБАВА (КИТКА НАРОДНИ ПЕСНИ ОД ГЕВГЕЛИСКО)
– ФА  БИСЕРИ – ОХРИД
1. ИЗЛЕГУ ДА СЕ РАШЕТА
2. ДОЈДИ ДОЈДИ МАЛОЈ МОМЕ
3. ФАТИ СЕ БОЕ МОРИ НА ОРО
НАСТАНОТ   ГО   ОРГАНИЗИРА  НУ ЦЕНТАР   ЗА   КУЛТУРА   „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ -ОХРИД  НА  ОТВОРЕНО,   НА   СЦЕНАТА   ПРЕД   ВЛЕЗОТ  НА ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА.
(СОГЛАСНО   ПРОТОКОЛИТЕ   ЗА   ОРГАНИЗАЦИЈА   НА   ЈАВНИ   НАСТАНИ   ОБЈАВЕНИ   ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО И ВЛАДАТА НА  РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОРОНА ВИРУСОТ)

Место: НУ Центар за култура Григор Прличев-Охрид, пред платото, почеток 19.00 часот, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

Share/Save/Bookmark