Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ програма

ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ програма

Свеченост посветена на лауреатот награда Григор Прличев

СРЕДА, 5 февруари 2020 година
11:45 часот
Изложба на ликовни дела
Место: Изложбен салон
12:00 часот
Свеченост посветена на лауреатот награда ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
-Настап на хорот при НУЦК “Григор Прличев”- Охрид
*1762 лето
-Обраќање на претставник од НУЦК “Григор Прличев”- Охрид
-Обраќање на претставник од Општина Охрид
-Претставување на наградената поема за 2019 година “Таинство на богомилите”
-Артистичка изведба на поемата “Таинство на богомилите”
-Врачување на Повелбата за најдобра поема за 2019 година
-Свечено обраќање на лауреатот Стево Симски
Место: НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид

Share/Save/Bookmark