Latest News

“Сопружници” – Вуди Ален, театарска претстава во режија на Драгана Таневска; петок, 23.09.2022 со почеток во 20.00 часот, МАЛА САЛА!

На репертоарот оваа недела претставата “Сопружници” - Вуди Ален, режија Драгана Таневска во ПЕТОК, 23.09.2022... Повеќе

Косовскот филм „Улиште“ на филмскиот репертоар во Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид

  Косовскиот филм „Улиште“ на режисерката Блерта Башоли, копродукција помеѓу Косово, Македонија, Швајцарија и Албанија ќе... Повеќе

Владимир Младеноски пет децении творештво- изложба на слики, 19.09 2022 (понеделник) во малиот изложбен салон во Центарот за култура „Григор Прличев“

 Со изложба на слики, авторот Владимир Младеноски одбележува  пет децении ликовно творештво. Тој се претставува... Повеќе

34. ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2022 ПЕТОК, 16-ти СЕПТЕМВРИ 2022 г. Место: НУ Центар за култура “Григор Прличев”-Охрид Пред платото, почеток 19.00 часот, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

Охридски староградски средби е фестивал во организација на Националната установа Центар за култура “Григор Прличев”-... Повеќе

На репертоарот претставата „КРИК ЗА ЉУБОВ“ – ЖОЗИЕН БАЛАСКО, режија Љупчо Ѓоргиевски во ЧЕТВРТОК 15.09.2022 година, почеток 20.00 часот

„КРИК ЗА ЉУБОВ“ На репертоарот претставата „КРИК ЗА ЉУБОВ“ - ЖОЗИЕН БАЛАСКО, режија Љупчо Ѓоргиевски во... Повеќе

Претставата „Секс, лаги и љубомора“ од Марк Камолети, во режија на Коле Ангеловски

„Секс, лаги и љубомора“ од Марк Камолети, во режија на Коле Ангеловски, на репертоарот во... Повеќе

„Енергични луѓе“ според авторот Василиј Шукшин, а во режија на Александар Ивановски, на репертоарот во ВТОРНИК 30.08.2022 година, со почеток во 20.00 часот.

„Енергични луѓе“ според авторот Василиј Шукшин, а во режија на Александар Ивановски, на репертоарот во... Повеќе

ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2022

Национална установа Центар за култура „Григор Прличев“- Охрид го организира фестивалот ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ. Фестивалот... Повеќе