Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер

РЕПЕРТОАР ЗА МЕСЕЦ МАЈ 2019 година

ПЕТОК, 10.05.2019 година „АЛИСА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА” – ДЕТСКА ПРЕТСТАВА
Режија: Ѓорѓи Ризески
Играат: Адријана Билаловиќ Тодороска, Филип Кипровски, Павел Маслов, Ивица Цонев.
Цена на карта 100 денари, почеток 19.00 часот
--------------------------------------------------
ПЕТОК, 17.05.2019 година „Каде е пиштолот?“ за првпат преведен и поставен во Македонија текстот на најпознатиот унгарски автор Габор Ѓоргеј
Режија: Дејана Николовска
Играат: Горан Стојаноски, Никола Тодороски, Адријана Билаловиќ Тодороска, Ивица Цонев, Стрезо Стаматовски
Сценограф, костимограф и дизајн на светло: Милена Пантелеева
Музика: Гаро Ашикјан
Цена на карта 200 денари, почеток 20.00 часот
--------------------------------------------------
ЧЕТВРТОК, 23.05.2019 година "АНАЛФАБЕТ" - комедија според Бранислав Нушиќ, режија Ѓорѓи Ризески.
Играат: Горан Стојаноски - Максим Благадуша
Никола Тодороски - Митре П. Клатипатлак
Стрезо Стаматовски - Румен Вујаклија
Адријана Билаловиќ Тодороска - Магдалена Лапајкоска – Дупева
Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев
*Претставата не е за лица помлади од 14 години и во истата се користат пиротехнички средства.
Цена на карта 200 денари, почеток 20.00 часот
---------------------------------------------------
ПЕТОК, 31.05.2019 година "МЕТОД"(El mètode Grönholm) од Жорди Галсеран,
Режија: Ирена Стеријовска
Играат: Стрезо Стаматовски, Ивица Цонев, Елизабета Стефановска, Јаков Спасов
Најпоставуваниот современ шпански текст во Регионот, за првпат преведен и поставен во Македонија
Цена на карта 200 денари, почеток 20.00 часот
-----------------------------------------------------
Телефон за резервации 046/261-063, 075/283-066

 

Share/Save/Bookmark