Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер

ИМПРОВОКАЦИЈА - сабота 15.09.2018

ИМПРОВОКАЦИЈА ја има честа да ја отвори новата театарска сезона 2018/19 на Нарoден Театар Охрид.

Сабота во 21:00 часот, на супер познатата локација - керал сцена.
Картите по цена од 200 денари може да ги купете во Музичката продавница Зи Зи Топ, или да резервирате на телефонскиот број 075 283066 (од 11:00-15:00 часот)

Мач лов,
Филип Кипровски,
Стрезо Стаматовски,
Никола Тодороски,
Филип Ангеличин Жура и
Никола Јосифоски

Share/Save/Bookmark
 

ФА Бисери, врши упис на нови членови

Share/Save/Bookmark
   

Фестивал Охридско Лето "Стаклена менажерија"

Фестивал Охридско Лето
"Стаклена менажерија" - Тенеси Вилијамс, режија Софија Ристевска Петрушева
Петок 13 јули / 21:00 часот - Народен Театар Охрид
http://ohridskoleto.com.mk/en/events/theatre-play-glass-menagerie-tennessee-williams/

 

Share/Save/Bookmark
   

БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ / BALKAN FESTIVAL 4-7 JULY 2018

*фестивалот е под покровителство на Собрание на Република Македонија и Министерство за култура на Република Македонија

ПРОГРАМА:
4ти јули
19.00 Дефиле на фолклорни ансамбли низ Охридската чаршија
20. 00 Свечено отворање НУЦК „Григор Прличев“
 Концерт на Национален ансамбл на народни игри и песни од Македонија ТАНЕЦ
- „Раштак“
- Песни во изведба на Сузана Спасовска: „Да сум бистра вода“; „Сношти минав крај рајската градина“
- „Осоговка“
- „Тресеница“
- Песни - Вокални исполнители: „Крена мартината“; „Сум се родил мераклија“; „Седна баба да вечера“
-„Беломорски Бисер“
- Сплет Оркестарски Ора: „Моминско оро“; „Играорна Фантазија“; „Естрадно оро“
- „Драчевка“
5ти јули
19.00 Дефиле на фолклорни ансамбли низ Охридската чаршија
20.00 НУЦК „Григор Прличев“
 Ансамбл „Денс плус фолк“ Елбасан Албанија
- “Танцот на Елбасан”
 КУД „Кардашик“ Ресен
- „Учајик“
- „Мастика“
 Фолклорно студио „Блажевски“ Скопје
- „Посеље“
- Блок изворни песни
- Поречки игри
- „Оркестарско оро“
- „Пијанец“
6ти јули
19.00 Дефиле на фолклорни ансамбли низ Охридската чаршија
20.00 НУЦК „Григор Прличев“
 Фолк асамбл „Карановац“ – Србија
- Белградска посевина
- Игри на црните треви
- Вражиту во Кобишница
 КУД”ИЛИНДЕН”-Демир Хисар
- Кореографија „Лазаренки“
- Кореографија „На сред село“
 „Денс плус фолк“ – Албанија
- Mашки танц
 КУД „БИСЕР“ - Кичево
- Кореографија „КОПАЧИЈА“; сплет од „Свекрвино оро“, „Четворка“, „Малесора“ и песната „Ангелино моме“.
 Фолклорен ансамбл „ТИКВЕШ“ Кавадарци
- Игри и песни од Преспа
*21.00 Интеркултурна вечер посветена на соработка и пријателство помеѓу учесниците
(затворен настан)
7ми јули
19.00 Дефиле на фолклорни ансамбли низ Охридската чаршија
20.00 НУЦК „Григор Прличев“
 КУД „Јединство“ Бар, Црна Гора
- Игри од Црна Гора: „ОРО“
- Игри од Шпиц: „Врсута“
- Игри од Маркојевиќ
 ФА БИСЕРИ - Охрид
- Охридски игри
Изложба на влашки народни носии
Доц. М-р Ванѓа Димитријева -Кузманоска
изложбен салон, 4-7 јули, НУЦК „Григор Прличев“ Охрид, Слободен влез

Share/Save/Bookmark
   

Балкански фестивал на народни песни и игри 2018

АПЛИКАЦИЈА: https://goo.gl/forms/bT08w5zCKMC0Y80H3

APLICATION FORM: https://goo.gl/forms/bT08w5zCKMC0Y80H3

Апликација

Share/Save/Bookmark
   

Страница 10 од 80

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>