Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер

БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ 2015

ПРОГРАМА 2015

6 ЈУЛИ (Понеделник)

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА 54-ИОТ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ СО ПРОГРАМА НА АНСАМБЛОТ ЗА НАРОДНИ ИГРИ И ПЕСНИ НА МАКЕДОНИЈА ,,ТАНЕЦ ,,

7 ЈУЛИ (Вторник )

• Ансамбл ,,Шиљаковина ,, Нова Горица – ХРВАТСКА
• Ансамбл ,,Истанбул – Кадикој,, - ТУРЦИЈА

8 ЈУЛИ ( Среда )

• Ансамбл ,,Лани,, од Познан - ПОЛСКА
• Ансамбл “Македонка” , Торонто - КАНАДА
• Ансамбл “Вила” , Нови Сад , - СРБИЈА

9ЈУЛИ ( Четврток)

• КУД ,,Копачка,, од с.Драмче, - МАКЕДОНИЈА
• Ансамбл ,,Бартина,, Сегзард , - УНГАРИЈА

10 ЈУЛИ ( Петок )

• Ансамбл “Дримкол” , Вевчани - МАКЕДОНИЈА
• Ансамбл “ од Кирениа – ТУРСКА РЕПУБЛИКА СЕВЕРЕН КИПАР

• КУД "Гердан" - Охрид Македонија

11 ЈУЛИ ( Сабота )

СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ НА БАЛКАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ СО

• Ансамбл ,,Софија 6,, од Софија , - БУГАРИЈА
• Ансамбл ,,Отексфолк,, од Охрид , - МАКЕДОНИЈА

Share/Save/Bookmark
 

ИЗЛОЖБА

НУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА ,,ГРИГОР ПРЛИЧЕВ”- ОХРИД
Ве поканува на ИЗЛОЖБА
од Живка Коцева Караџовска
Понеделник, 29-ти Јуни 2015 год 20.00 часот, Галерија

Share/Save/Bookmark
   

Фестивал на Францускиот филм

Share/Save/Bookmark
   

ИЗЛОЖБА

Амбасадата на Република Чешка во соработка со НУ Центар за култура „Григор Прличев“ срдечно Ве покануваат на отворањето на изложбата „Замоци, дворци и споменици на УНЕСКО во Република Чешка“.
Изложбата ќе ја отвори Амбасадорот на Република Чешка во Република Македонија господин Мирослав Рамеш.
Отворањето ќе се одржи на 19.06.2015 година во 19:00 часот во Галеријата на НУ Центар за култура „Григор Прличев“ во Охрид.

Share/Save/Bookmark
   

ИЗЛОЖБА

Share/Save/Bookmark
   

Страница 65 од 70

<< Почеток < Пред 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следно > Крај >>