Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

ФА Бисери, врши упис на нови членови

Share/Save/Bookmark
 

Фестивал Охридско Лето "Стаклена менажерија"

Фестивал Охридско Лето
"Стаклена менажерија" - Тенеси Вилијамс, режија Софија Ристевска Петрушева
Петок 13 јули / 21:00 часот - Народен Театар Охрид
http://ohridskoleto.com.mk/en/events/theatre-play-glass-menagerie-tennessee-williams/

 

Share/Save/Bookmark
   

БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ / BALKAN FESTIVAL 4-7 JULY 2018

*фестивалот е под покровителство на Собрание на Република Македонија и Министерство за култура на Република Македонија

ПРОГРАМА:
4ти јули
19.00 Дефиле на фолклорни ансамбли низ Охридската чаршија
20. 00 Свечено отворање НУЦК „Григор Прличев“
 Концерт на Национален ансамбл на народни игри и песни од Македонија ТАНЕЦ
- „Раштак“
- Песни во изведба на Сузана Спасовска: „Да сум бистра вода“; „Сношти минав крај рајската градина“
- „Осоговка“
- „Тресеница“
- Песни - Вокални исполнители: „Крена мартината“; „Сум се родил мераклија“; „Седна баба да вечера“
-„Беломорски Бисер“
- Сплет Оркестарски Ора: „Моминско оро“; „Играорна Фантазија“; „Естрадно оро“
- „Драчевка“
5ти јули
19.00 Дефиле на фолклорни ансамбли низ Охридската чаршија
20.00 НУЦК „Григор Прличев“
 Ансамбл „Денс плус фолк“ Елбасан Албанија
- “Танцот на Елбасан”
 КУД „Кардашик“ Ресен
- „Учајик“
- „Мастика“
 Фолклорно студио „Блажевски“ Скопје
- „Посеље“
- Блок изворни песни
- Поречки игри
- „Оркестарско оро“
- „Пијанец“
6ти јули
19.00 Дефиле на фолклорни ансамбли низ Охридската чаршија
20.00 НУЦК „Григор Прличев“
 Фолк асамбл „Карановац“ – Србија
- Белградска посевина
- Игри на црните треви
- Вражиту во Кобишница
 КУД”ИЛИНДЕН”-Демир Хисар
- Кореографија „Лазаренки“
- Кореографија „На сред село“
 „Денс плус фолк“ – Албанија
- Mашки танц
 КУД „БИСЕР“ - Кичево
- Кореографија „КОПАЧИЈА“; сплет од „Свекрвино оро“, „Четворка“, „Малесора“ и песната „Ангелино моме“.
 Фолклорен ансамбл „ТИКВЕШ“ Кавадарци
- Игри и песни од Преспа
*21.00 Интеркултурна вечер посветена на соработка и пријателство помеѓу учесниците
(затворен настан)
7ми јули
19.00 Дефиле на фолклорни ансамбли низ Охридската чаршија
20.00 НУЦК „Григор Прличев“
 КУД „Јединство“ Бар, Црна Гора
- Игри од Црна Гора: „ОРО“
- Игри од Шпиц: „Врсута“
- Игри од Маркојевиќ
 ФА БИСЕРИ - Охрид
- Охридски игри
Изложба на влашки народни носии
Доц. М-р Ванѓа Димитријева -Кузманоска
изложбен салон, 4-7 јули, НУЦК „Григор Прличев“ Охрид, Слободен влез

Share/Save/Bookmark
   

Балкански фестивал на народни песни и игри 2018

АПЛИКАЦИЈА: https://goo.gl/forms/bT08w5zCKMC0Y80H3

APLICATION FORM: https://goo.gl/forms/bT08w5zCKMC0Y80H3

Апликација

Share/Save/Bookmark
   

ИМПРОВОКАЦИЈА - петок 29.06.2018

ИМПРОВОКАЦИЈА
Овојпат со поднаслов "Летна шема". Иако температурата надвор моментално е далеку од летна, сепак не се срамите и дојдете во петок со наочари за сонце, гума за пливање, јадранки или бекутан
Картите за шоуто се веќе во продажба во Музичката продавница Зи Зи Топ по цена од 150 денари (200 ден. на денот на шоуто).

29 јуни 21:00 часот
Стрезо,Коле,Кипро,Жура,Чиче.

Share/Save/Bookmark
   

Страница 6 од 97

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>