Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер

концерт „РАДОСТ МОЈА, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!“

НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид Ве поканува на концерт, "РАДОСТ МОЈА, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!" авторски проект на м-р Марјан Јанкоски Вторник, 28 мај 2013 година, почеток 20.00 часот, голема сала, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН.

Конкретни информации:

1. Наслов на концертот: „РАДОСТ МОЈА, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!“
2. Автор на целокупниот музички проект: Марјан Јанкоски
3. Учесници:
- Марјан Јанкоски (автор, кавал, тамбура)
- Музички состав „Портал“
- Ангеле Михајловски (пијано)
- Сашко Петрев (тамбура)
- Стојанче Наумовски (виолончело)
- Елена Владимирова (виолина, псалт)
- Драгана Трифуновиќ (виолина)
- Класа за народни инструменти од Факултетот за музичка уметност при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип (проф. м-р Марјан Јанкоски)
Специјален гостин: Раде Рогожаров (рецитатор, актер) 

Линкови:
http://kurir.mk/makedonija/kultura/114968-Koncertna-turneja-RADOST-MOJA-HRISTOS-VOSKRESE
http://regioni.mk/nesekojdneven-veligdenski-koncert-vo-stip/
http://www.lisica.mk/index.php/veles/glavni-vesti/1706-odrzhan-veligdenski-koncert-vo-likovniot-salon.html
http://www.youtube.com/watch?v=xQGU6Z7hB1Y

Share/Save/Bookmark
 

ЕМИГРАНТИ - театарска претстава

НУ Центар за култура "Григор Прличев" -Охрид,
Народен Театар Охрид,

"ЕМИГРАНТИ" Славомир Мрожек / режија Ирена Стеријовска
НЕДЕЛА / 19.05.2013 година / 100 денари / 20.00 часот

Резервации на тел. 046/261-063
Карти во продажба на билетарата секој работен ден по 15.00 часот.

Share/Save/Bookmark
   

РЕВИЈА НА РУСКИ ФИЛМОВИ

Во организација на Филмскиот Фонд во соработка со Руската амбасада, Рускиот културен центар-Софија, Министерството за култура, Кинотека на Р. Македонија, НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид се започна со реализација на заедничкиот проект со наслов ВОЈНА И МИР ВО РУСКИОТ ФИЛМ. Ревијата на руски филмови ќе започне на 9-ти мај 2013 година и ќе се прикажуваат следните филмови:
* Ние сме иднината
* Поп
* Една Војна
* Ѕвезда
* Ослободување
* Летаат здраловите

Share/Save/Bookmark
   

АЈ ДА СИ РЕЧИМЕ УШТЕ ЕДНА

НУ Центар за култура "Григор Прличев" -Охрид,

Народен Театар Охрид,

"АЈ ДА СИ РЕЧИМЕ УШТЕ ЕДНА" режија Андреј Цветановски

САБОТА / 20.04.2013 година / 20.00 часот

Резервации на телефон 046/261-063

Карти во продажба на билетарата секој работен ден по 15.00 часот.

Share/Save/Bookmark
   

ЕМИГРАНТИ - театарска претстава

НУ Центар за култура "Григор Прличев" -Охрид,
Народен Театар Охрид,

"ЕМИГРАНТИ" Славомир Мрожек / режија Ирена Стеријовска
Петок / 19.04.2013 година / 100 денари / 20.00 часот

Резервации на тел. 046/261-063
Карти во продажба на билетарата секој работен ден по 15.00 часот.

Share/Save/Bookmark
   

Страница 72 од 77

<< Почеток < Пред 71 72 73 74 75 76 77 Следно > Крај >>