Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер

ФЕСТИВАЛОТ НА ФРАНЦУСКИ ФИЛМ


ОХРИД – НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид
19-ти Јуни (четврток)
20h30 Свечен пречек на гостите
21h00 Отворање
21h30 Проекција ИВ СЕН-ЛОРАН
Гости: Фредерик Бурбулон, продуцент; Жаки Бероаје, актер; Ален Мајор, продуцент; Жозефин де Мо, актерка и режисерка.
ВЛЕЗ СЛОБОДЕН

Share/Save/Bookmark
 

ЧАЛГИЈА САУНД СИСТЕМ

НУ Центар за култура "Григор Прличев" -Охрид,
Ве поканува на ПРЕДВЕЛИГДЕНСКИ КОНЦЕРТ со "ЧАЛГИЈА САУНД СИСТЕМ", - група која ја негува македонската чалгиска музика, но и изведува музика које е инспирирана или слична со чалгиската

САБОТА, 12-ти АПРИЛ 2014 година
Голема сала / почеток 20.30 часот / влез 100 денари

Share/Save/Bookmark
   

ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ 2014

(среда) 05.02.2014  /  11:45 часот

Изложба на ликовни дела од колекцијата на НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид
12:00 часот
Свеченост посветена на лауреатот награда ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
-Настап на хорот при НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид
*1762 лето
*Билјана платно белеше
-Обраќање на Директорот на НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид
м-р Драгана Боцеска
-Обраќање на претставник од Општина Охрид
-Претставување на наградената поема за 2013 год. “Азбукословецот” од Иван Василевски
-Артистичка изведба на поемата “Азбукословецот”
-Врачување на Повелбата за најдобра поема за 2013 год.
-Свечено обраќање на лауреатот Иван Василевски
-Објавување на конкурс за најдобра поема “Григор Прличев” за 2014 год.

Место: НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид / Изложбен салон

Share/Save/Bookmark
   

Охридски староградски средби 2013

НУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА ”ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ - ОХРИД

25. ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2013, САБОТА 28-ми СЕПТЕМВРИ

19:00 ДЕФИЛЕ на ансамблите низ старата чаршија

и настап на две локации:

Градски плоштад и Стар чинар

20:00 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ

говор: Директорот на НУ Центар за култура ,,Григор Прличев” - Охрид, м-р Драгана Боцеска

НАСТАП НА УЧЕСНИЦИТЕ

- ХОРОТ при Центарот за култура Охрид

- ГРАДСКИ ТАМБУРАШКИ ОРКЕСТАР - Штип

- ОКТЕТ ПРИЛЕП - НУ Центар за култура Прилеп

- РАСПЕАНИ ГЕВГЕЛИЧАНИ - Гевгелија

- КРИВА ПАЛАНКА - Дом на култура Крива Паланка

- РАСПЕАНИ ОХРИЃАНКИ - Охрид

- ГРАДСКИ ХОР - Штип

Место : ГОЛЕМА САЛА, НУ Центар за култура ,,Григор Прличев”Охрид

Организирањето на манифестацијата е овозможена од Министерството за култура на Република Македонија

Share/Save/Bookmark
   

БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ 2013 програма

Share/Save/Bookmark
   

Страница 68 од 70

<< Почеток < Пред 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следно > Крај >>