Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2021

ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2021

Национална установа Центар за култура „Григор Прличев“- Охрид го организира фестивалот ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ. Оваа благородна определба што значи вредносно продолжување на традициите во негувањето на староградскиот мелос.  Фестивалот ќе се одржи во првата половина од месец септември 2021 година, согласно здравствените протоколи. Сите заинтересирани ансанбли, хорови, групи и поединци што ги негувааг староградските фолклорни традиции можат да аплицираат за учество на фестивалот, пријава за учество да испратат на маил адресата од Центарот за култура: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Телефон за контакт: 046/261-063,
www.centarzakulturaohrid.com.mk

Со почит, НУ Центар за култура “Григор Прличев”-Охрид

Share/Save/Bookmark