Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Балкански фестивал на народни песни и игри 2021

Балкански фестивал на народни песни и игри 2021

5 јули  12.00 ч.  НУЦК „Григор Прличев“ - Охрид  Промоција на монографијата „60 г. Балкански фестивал на народни песни и игри“ автор: Милчо Јованоски; промотор: Славко Упевче.

20.30 ч. Место Долни Сарај

Говор на г-дин Горан Симоноски директор на НУЦК “Григор Прличев” – Охрид
Говор на Д-р Константин Георгиевски градоначалник на Општина Охрид
Говор на Ирена Стефоска министерка за култура Р.С.Македонија
Говор на г-дин Талат Џафери претседател на Собранието на Р.С.Македонија

СВЕЧАНО ОТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ
1.АНСАМБЛ”МАКЕДОНИЈА”- Скопје,Р.С.МАКЕДОНИЈА
2.АКАДЕМСКО КУД “Бранко Крсмановиќ”- Белград,Р.Србија

06.07.2021 (втор ден)
1.АКАДЕМСКО КУД “Бранко Крсмановиќ”- Белград,Р.Србија
2.КУД”ДРИМКОЛ”-Вевчани Р.С.Македонија
3.КУД” 14 ВЕВРУАР”-Бања Лука,Босна
4.Ансамбл”Студио фолклор” и Инструментален состав “Ќустек”-Скопје Р.С.Македонија

07.07.2021 (трет ден)
1.КУД” 14 ВЕВРУАР”-Бања Лука,Босна
2.ФА”Никола Ѓурковиќ”-Котор,Црна Гора
3.КУД”Јане Сандански”-Неготино, Р.С.Македонија

08.07.2021 (четврти ден)
1.”Плус Денс”-Елбасан,Албанија
2.ФА”БИСЕРИ”-Охрид, Р.С.Македонија
3. ФА”Никола Ѓурковиќ”-Котор,Црна Гора
4.КУД”БИСЕР” – Кичево, Р.С.Македонија

Согласно здравствените протоколи за заштита од корона вирусот!
ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

Share/Save/Bookmark