Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
31. ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2019

31. ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2019

27-ми СЕПТЕМВРИ  (ПЕТОК) ПРОГРАМА:
1. Градски мешан хор „Вокс Лихнидос“ – Охрид
- Ој ти момче охриѓанче
- Боса Роса

2. Распеани Штипјани – Штип
-Очи имаш Стојне
-Ој мори Маре Нацево
-Запеј песна мори моме

3.Пеачка група „Веселата Тајфа“– Богданци
- Душо моја простими
- Дремка ми се дреме
- Животот е многу убав

4. ЗП Охрид и Дебрца од Охрид
-Кажи Рајне кажи душо
-Мома крај извор седеше
-Охридско Оро

5. КУД „Пере Тошев“ – Прилеп
- Променисе Суте, накитисе
- Не стој Доне Донке
- Праша ли Тинке мајкати

6. Ансамбл за народни песни Вања Лазарова – Скопје
- Секоја вечер пијан се враќам
- Оро се вие крај манастира
- Јас че ти купам свилено фустанче

7. Тамбурашки оркестар Серенада - Тетово
- Срце ме боли за Трпана
- Штом ноќта помине
- Простими душо

8. Распеани Гевгеличани – Гевгелија
- Марика мома убава
- Бог да бие Тино твојта мајка
- Кажи ми Цвето

9. ЗГ Градски Хор – Штип
-Не се бели Маре
-Моми одат по Штипски сокаци
-Битола мој роден крај

Место: НУ Центар за култура Григор Прличев-Охрид,
почеток 20.00 часот, голема сала, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

Share/Save/Bookmark