Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Балкански фестивал 2019

Балкански фестивал 2019

ПРОГРАМА
4 ЈУЛИ (четврток)
Наслов на изложба: Курт Хејлишер во Македонија
19.00 часот, место:изложбен салон

5 ЈУЛИ (петок)
19.00 часот - дефиле
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА 58-ми БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ СО ПРОГРАМА НА АНСАМБЛОТ ЗА НАРОДНИ ИГРИ И ПЕСНИ НА МАКЕДОНИЈА “ТАНЕЦ”

6 ЈУЛИ (сабота)
Проекција на краткометражен филм “Водичарке”
Место: НУЦК / голема сала, почеток 18:45 ч
19.00 часот / дефиле
- КУД “Костолац” Костолац - Србија
- Ансамбл Седенчица од Пловдив - Бугарија
-КУД “Дримкол” од Вевчани - Македонија
-КУД “Кочо Рацин” од Кичево - Македонија

7 ЈУЛИ (недела)
Проекција на краткометражен филм “Оплитање”
Место: НУЦК / голема сала, почеток 18:45 ч
19.00 часот / дефиле
-КУД “Гоце Маркоски” од Скопје - Македонија
-КУД “Лјубо Бозанович” од Подгорица - Црна Гора
-КУД ”Вук Караџич” од Крагуевац - Србија
-ФА “Бисери” од Охрид - Македонија

8 ЈУЛИ (понеделник)
Проекција на краткометражен филм “Пишање на невестата”
Место: НУЦК / голема сала, почеток 18:45 ч
19.00 часот / дефиле
-Ансамбл “Македонија” од Скопје - Македонија
-КУД “Лјубо Бозанович” од Подгорица - Црна Гора
-Ансамбл “Танц плус фолк” од Елбасан - Албанија
-Фоклорно Студио “Блажески” и ВИС Аманет од Скопје - Македонија

Сцена:“Долни Сарај” Почеток 20.30 часот
ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

Share/Save/Bookmark