Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
РЕПЕРТОАР ЗА МЕСЕЦ МАЈ 2019 година

РЕПЕРТОАР ЗА МЕСЕЦ МАЈ 2019 година

ПЕТОК, 10.05.2019 година „АЛИСА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА” – ДЕТСКА ПРЕТСТАВА
Режија: Ѓорѓи Ризески
Играат: Адријана Билаловиќ Тодороска, Филип Кипровски, Павел Маслов, Ивица Цонев.
Цена на карта 100 денари, почеток 19.00 часот
--------------------------------------------------
ПЕТОК, 17.05.2019 година „Каде е пиштолот?“ за првпат преведен и поставен во Македонија текстот на најпознатиот унгарски автор Габор Ѓоргеј
Режија: Дејана Николовска
Играат: Горан Стојаноски, Никола Тодороски, Адријана Билаловиќ Тодороска, Ивица Цонев, Стрезо Стаматовски
Сценограф, костимограф и дизајн на светло: Милена Пантелеева
Музика: Гаро Ашикјан
Цена на карта 200 денари, почеток 20.00 часот
--------------------------------------------------
ЧЕТВРТОК, 23.05.2019 година "АНАЛФАБЕТ" - комедија според Бранислав Нушиќ, режија Ѓорѓи Ризески.
Играат: Горан Стојаноски - Максим Благадуша
Никола Тодороски - Митре П. Клатипатлак
Стрезо Стаматовски - Румен Вујаклија
Адријана Билаловиќ Тодороска - Магдалена Лапајкоска – Дупева
Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев
*Претставата не е за лица помлади од 14 години и во истата се користат пиротехнички средства.
Цена на карта 200 денари, почеток 20.00 часот
---------------------------------------------------
ПЕТОК, 31.05.2019 година "МЕТОД"(El mètode Grönholm) од Жорди Галсеран,
Режија: Ирена Стеријовска
Играат: Стрезо Стаматовски, Ивица Цонев, Елизабета Стефановска, Јаков Спасов
Најпоставуваниот современ шпански текст во Регионот, за првпат преведен и поставен во Македонија
Цена на карта 200 денари, почеток 20.00 часот
-----------------------------------------------------
Телефон за резервации 046/261-063, 075/283-066

 

Share/Save/Bookmark