Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ 2019 програма

ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ 2019 програма

ВТОРНИК, 5 февруари 2019 година
12:45 часот
Изложба на ликовни дела на уметници од Република Македонија
Место: Изложбен салон
13:00 часот
Свеченост посветена на лауреатот награда ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
-Настап на хорот при НУЦК “Григор Прличев”- Охрид
*1762 лето
-Обраќање на претставник од Општина Охрид
-Претставување на наградената поема за 2018 година “Крале Марко по втор пат”
-Артистичка изведба на поемата “Крале Марко по втор пат” од актерите
*Ивица Цонев и Павел Маслов
-Врачување на Повелбата за најдобра поема за 2018 година
-Свечено обраќање на лауреатот Славчо Ковилоски
Место: НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид
Share/Save/Bookmark