Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
„ПИСМО НЕКОМУ“ Интерактивна претстава за деца

„ПИСМО НЕКОМУ“ Интерактивна претстава за деца

„ПИСМО НЕКОМУ“ Интерактивна претстава за деца ЗГ БУДЕН ТЕАТАР Скопје
НУ Центар за култура “Григор Прличев” – Охрид
СРЕДА 28.11.2018 година, почеток 10.00 и 12.00 часот, мала сала, влез слободен!

Авторски концепт и режија: Милиана Ленак
Игра: Сара Климоска
Музичари: Виктор Гајтановски и Eлена Чадиковска

Препорачана возраст: 6+ / Времетраење: 50 мин.

„Писмо некому“ е интерактивна претстава за деца, базирана на приказните на познатиот холандски писател Тоон Телехен. Во неа се раскажува за осаменото китче, кое живее на крајот на светот, на работ на океанот, и затоа никогаш никој не го посетува. Китчето решава да го преплива океанот и да стигне до морскиот учител-албатросот за да научи да пишува, па да испрати писмо со кое ќе покани некого да му дојде во посета.
Претставата користи интерактивен пристап, хумор и музика, и на индиректен начин ги наведува децата да размислуваат за чувствата со кои се соочува секој кој е отфрлен и осамен. Истовремено ги ангажира заедно да пронајдат начин да му помогнат на нивниот нов пријател китот да биде помалку осамен.

Share/Save/Bookmark