Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
„Изгубениот свет на сефардските Евреи од Западниот Балкан“

„Изгубениот свет на сефардските Евреи од Западниот Балкан“

Изложба „Изгубениот свет на сефардските Евреи од Западниот Балкан“ во НУ Центар за култура Григор Прличев-Охрид, изложбен салон, понеделник 15.10.2018 година, 12.00 часот.
Изложбата е дел од проект кој се однесува на примена на дигиталните содржини во наставата при изучувањето на историјата на Евреите на Балканот од 20-тиот век и холокаустот, кој во Македонија се рализира од 2012 година со подршка од Министерството за образование и наука наРепублика Македонија.
Изложбата за прва пат беше отворена во Скопје на 25 јануари 2018 година во Министерството за надворешни работи, по повод одбележувањето на Меѓународниот ден за сеќавање на жртвите на холокаустот.
Share/Save/Bookmark