Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Народен Театар Битола гостува во Охрид

Народен Театар Битола гостува во Охрид

"ПОСЛЕДНАТА НОЌ" од Ингмар Вилквист, режија Андреј Цветановски
Играат: Марјан Ѓорѓиевски и Соња Михајлова.
Превод: Ана Светозаров
Сцена: Сергеј Светозарев
Костими: Марта Дојчиновска
Музика: Димитар Андоновски

Картите по цена од 150 денари се веќе пуштени на билетарата при театарот.
Сабота 28-ми октомври. Почеток 20.00 часот

Оваа претстава е обид да се покаже што прави надворешниот свет врз домот на едно семејство, како домот се растура под стегите на тоа што се случува надвор. Една фамилијарна приказна која е фантастично напишана и иако е драма за двајца, сепак зборува за историјата на човештвото, едно парче живот во кој се случуваат големи потреси во надворешниот свет, а со тоа и во нивниот изолиран внатрешен свет. Психолошка драма, која ги напаѓа сите сетила и емоции. Нешто што ги разрушува и уништува сите тие работи што семејството ги гради. Приказна што зборува за поинакво семејство, понижувано смејство, кое успева до таа ноќ да го одржи својот мал, но значаен свет – вели режисерот Цветановски.

Share/Save/Bookmark