Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish

Секоја САБОТА театар во Охрид

Банер

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

29.ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2017

29.ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2017

ПЕТОК, 29-ти СЕПТЕМВРИ 2017 / Учесници:

1. Хорот при НУ Центар за култура “Григор Прличев” од Охрид
-Ој ти момче охриѓанче
-Се посврши серве Донке
2.КУД Далги при ЗП Охрид и Дебрца
-Јас Методи Патче
-Димчета Аскер го писале
3. Октет од Прилеп
-Секоја вечер пијан се враќам
-Не стој Доне Донке
-Са ноќ седам Трено
4. ВИС Орнаменти од Штип
-Дончо штипјанчето
-Не се факај Доне Донке
-Пијан идам од града
5. Пеачка група Сирма Војвода од Битола
-Отвори го Кате Пенџерето
-Болна е легнала Џанам
6. Пеачка група “Весела Тајфа” од Богданци
-На срце ми стар мерак лежи
-Кажи, кажи, ќерко Славко
-Мома Катерина – со сценска изведба
7. Распеани Гевгеличани од Гевгелија
-Сношти вечер сон сум сонувала
-Не ми седи коконо
-Бог да бие Тино, мори
8. Оркестар при ФА Бисери од Охрид
-Бог да бие Русе
-Ах мори бабо
-Сирто оро
Место: НУ Центар за култура Григор Прличев-Охрид,
почеток 20.00 часот, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН.
Share/Save/Bookmark