Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Аналфабет - сабота 3 јуни 2017

Аналфабет - сабота 3 јуни 2017

По повод роденденот, 6 години Народен Театар Охрид во сабота 03.06.2017 ќе биде изведена претставата "АНАЛФАБЕТ" - комедија според Бранислав Нушиќ, режија Ѓорѓи Ризески.

Играат: Горан Стојаноски - Максим Благадуша
Никола Тодороски - Митре П. Клатипатлак
Стрезо Стаматовски - Румен Вујаклија
Елизабета Стефановска - Магдалена Лапајкоска – Дупева

Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев

почеток 20.00 часот.

*Картите по цена од 100 денари со 50% попуст
**Претставата не е за лица помлади од 14 години

***Во претставата се користат пиротехнички средства


Share/Save/Bookmark