Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Гостување на фестивал “Денови на Нушич” во Смедерево - Србија

Гостување на фестивал “Денови на Нушич” во Смедерево - Србија

Охридскиот Народен Театар во САБОТА 18-ти април 2015 ќе гостува на фестивал “Денови на Нушич” во Смедерево - Србија, со хит претставата „Детектор за лаги“ режија Ненад Витанов.

Годинава се одржуваат 32-ри Денови на Нушич, фестивалот е основан во 1984 година во чест на Бранислав Нушич кој своето детство и младост ги поминал во Смедерево.

„Детектор за лаги“ е театарско дело работено по текст на Василиј Сигарев, под режисерската палка на Ненад Витанов. Во претставата играат Јасмина Билаловиќ, Никола Тодороски и Стрезо Стаматовски. За костимите на актерите се погрижи Александра Крнинова Груев, а сценографијата ја подготви Филип Коруновски.

http://www.sdkultura.org.rs/kontakt/?lang=en

Share/Save/Bookmark