Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ 2015

ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ 2015

(Четврток) 05.02.2015
11:45 часот
Изложба на фотографии од колекцијата на
НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид
12:00 часот
Свеченост посветена на лауреатот награда ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
-Настап на хорот при НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид
*1762 лето
-Обраќање на Директорот на НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид
Горан Стојаноски
-Обраќање на претставник од Општина Охрид
-Претставување на наградената поема за 2014 година “Амбар” од Славе Банар
-Артистичка изведба на поемата “Амбар”
Билјана Билаловиќ и Павел Маслов
-Врачување на Повелбата за најдобра поема за 2014 година
-Свечено обраќање на лауреатот Славе Банар
-Објавување на Конкурс за најдобра поема "Григор Прличев" за 2015 год.

Место: НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид / Мала сала

Share/Save/Bookmark