Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Охридски староградски средби 2014

Охридски староградски средби 2014

ПЕТОК, 26. СЕПТЕМВРИ 2014 год.
19.00 ДЕФИЛЕ на ансамблите низ старата чаршија и настап на две локации: Градски плоштад и Стар чинар

20.00 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ
Настап на учесници:
*Градско мандолинско друштво „Свети Никола“- Свети Николе
*Здружение на пензионери Охрид и Дебрца
*Дом на култура ,,Иван Мазов - Климе”- Кавадарци
*Здружение на пензионери на општина Штип и Карбинци  
*Октет - Прилеп, НУЦК „Марко Цепенков“ - Прилеп
*Група „Орнаменти“ - Штип  
*Здружение на пензионери ,,Куманово” - Куманово
*КУД  ,,Пере Тошев” - Прилеп
*Група ,,Сарај” - Охрид
*Центар за култура - Неготино
*Здружение ,,Распеани Велешани”-Велес       
* Хорот при НУ Центар за култура ,,Григор Прличев”-Охрид

Место: Голема сала, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН.

Организирањето на манифестацијата е овозможено со материјална помош на Министерството за култура на Р. Македонија.

Share/Save/Bookmark