Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ 2014

ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ 2014

(среда) 05.02.2014  /  11:45 часот

Изложба на ликовни дела од колекцијата на НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид
12:00 часот
Свеченост посветена на лауреатот награда ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
-Настап на хорот при НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид
*1762 лето
*Билјана платно белеше
-Обраќање на Директорот на НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид
м-р Драгана Боцеска
-Обраќање на претставник од Општина Охрид
-Претставување на наградената поема за 2013 год. “Азбукословецот” од Иван Василевски
-Артистичка изведба на поемата “Азбукословецот”
-Врачување на Повелбата за најдобра поема за 2013 год.
-Свечено обраќање на лауреатот Иван Василевски
-Објавување на конкурс за најдобра поема “Григор Прличев” за 2014 год.

Место: НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид / Изложбен салон

Share/Save/Bookmark