Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
24 ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2012

24 ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2012

НУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА ”ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ - ОХРИД

19:00 ДЕФИЛЕ на ансамблите низ старата чаршија
и настап на две локации:
Градски плоштад и Стар чинар

20:00 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ
говор: директорот на НУ Центар за култура ,,Григор Прличев” - Охрид,

м-р Драгана Боцеска

НАСТАП НА УЧЕСНИЦИТЕ

- Хорот при НУ Центар за култура ,,Григор Прличев” - Охрид
- Ансамбл ,,БИЛЈАНА”
- ЗП – Штип
- ,,Пере Тошев”, Прилеп
- НУ Центар за култура - Штип ,,Вис орнаменти”
- ,,РАСПЕАНИ ГЕВГЕЛИЧАНИ” – Гевгелија
- ,,Оскар” – Струга и Владо Костоски
- ,,Октет Прилеп” -НУ Центар за култура Прилеп
- ,,РАСПЕАНИ ОХРИЃАНКИ’’ , Охрид
- ,,ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ ЛУЈ” - Државно музичко училиште

Место :ГОЛЕМА САЛА
НУ Центар за култура ,,Григор Прличев” –Охрид

Организирањето на манифестацијата е овозможена
од Министерството за култура на Република Македонија

Share/Save/Bookmark